Ar trebuii să investim în bijuterii din aur și argint?

May 25, 2022

Medalion de aur pentru femei "Roata cu cele 72 de nume ale lui Dumnezeu"

Aurul și argintul sunt recunoscute pentru metalele prețioase și reprezintă o valoare atât de dorită pentru achiziția multor oameni. Nu este neobișnuit ca acestea să fie folosite în scopuri de investiții. Face parte din portofoliul multor investitori, iar o parte dintre ele reprezintă investiția principală. Cu toate acestea, care metal prețios este cel mai potrivit pentru investiții? Putem vorbi despre stabilitate pe această piață?

Potrivit Alyssa Jewelry, putem face cu ușurință investiția în aur și bijuterii din aur cu vânătoarea în vârf - există multe modalități de a profita la maximum de ea. Dacă ești nou în acest domeniu, noi o sa va  ajutam, si explicam pe baza investiției tale în aur și argint.

Nu tot ce strălucește este aur.

Să începem cu cel mai prețios metal - aurul. Este unic prin durabilitate (nu rugineste și nu se micșorează), rezistență și capacitatea de a conduce căldura și electricitatea. Deși este folosit și în industrie, majoritatea oamenilor îl folosesc fie ca bijuterii din aur, fie cu investiții. Este atât de important încât prețul nostru este determinat de la piață 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână. Prețul aurului nu este afectat de echilibrul  dintre cerere și ofertă, precum și de valoarea altor factori. Acest lucru se datorează faptului că extracția depășește semnificativ aurul disponibil, care a fost deja extras și procesat. Când aurul trebuie vândut și depozitat în cantități suficiente, prețul scade. Când piața este mai scumpă, atunci prețurile sunt mai mari.

Care sunt motivele pentru care oamenii investesc în aur și bijuterii din aur?

Unul dintre motivele principale este instabilitatea piețelor valutare și valoarea hârtiei. Băncile eșuează, monedele țărilor mari și mici își pierd din valoare. Într-o astfel de situație incertă, aurul oferă o investiție stabilă.

Al doilea motiv principal pentru care aurul este o marfă preferată pentru investiții este lipsa inflației. Se întâmplă adesea ca rentabilitatea investiției dintr-o anumită investiție să scadă semnificativ, tocmai din cauza inflației. Așa se depreciază acțiunile și obligațiunile, chiar și imobiliare.

Este un fapt interesant că războaiele ridică prețul aurului. Acesta este motivul pentru care fiecare noapte este o monedă a incertitudinii. Jocurile politice pot scădea valoarea unei monede unice și singura investiție în trabucuri pentru ca acești oameni să rămână pe linia de plutire. Nu este nici o taina ca in timpul razboiului unii oameni se cumpara  cu aur. Pentru aur, vindeau produse alimentare, adapost, transport din punct în punct etc.

Argintul și valoarea investiției sale.

Medalion de argint pentru femei "Roata cu cele 72 de nume ale lui Dumnezeu"

Spre deosebire de aur, prețul argintului este încă în contradicție cu valoarea metalului prețios și valoarea acestuia în lume. În consecință, există amplitudini mai mari de declin și crestere. Cheltuielile pentru investiții sunt într-adevăr stabile, dar industria este deja dependentă de accentele pieței. Acest lucru face o scadere de pret eventual ridicare. Inovațiile includ inovații, care schimbă și situația pieței.

Puțini oameni știu, dar prețul la argint la momentul filmelor fotografice era foarte mare, tocmai pentru că au fost construite din argint. Odată cu apariția camerelor digitale, benzile fotografice nu mai sunt necesare. In schimb aparatura electrica,unele produse medicale chiar si industria sunt produse care nu pot functiona fara ca acestea sa aibe inclus o anumita cantitate de argint,fapt pentru care pretul se ridica. Argintul este folosit atât în ​​conductori, cât și în baterii. În orice caz, prețul produsului depinde de locația acestuia.

Care este cel mai bun mod de a investi în aur și argint?

Este posibil să investești nu în metale în sine, ci în minerit. Această insa, este o investiție uriașă riscanta. A doua opțiune sunt ETF-urile de mărfuri (fonduri tranzacționate la bursă) de la care nu primești niciun metal, dar știi doar că faci parte din el. Cel mai bun mod de a vă investi banii în aur si argint  este să țineți fizic metalele. Puteți cumpăra chei, monede, bijuterii, ustensile și multe altele. În acest fel, riscul  scade, lăsând doar unul  care este legat de protecția aurului dumneavoastra și a argintului și de îngrijirea acestora.

O altă problemă este aprovizionarea cu metale prețioase. Când interesul creste, propunerea începe să se epuizeze. Datorită faptului că sunt extrase metale prețioase, precum resurse naturale,asigurarea ofertei nu este intocmai atat de usoara tema. Într-o astfel de situație, prețurile acestora sunt crescute aproape necontrolat, motiv pentru care apar consecințe neașteptate.

În orice caz, investiția în bijuterii din metale prețioase nu este o greșeală. Pot fi o bază bună de investiții, pentru oamenii, care nu vor să facă faca riscuri evitabile. A doua opțiune este să investești în aur și să fie o bază stabilă, iar un procent mai mic din capital să investești în actiuni, sau depozite.

Ca și în cazul tuturor produselor de investiții, la fel și în cazul bijuteriilor din metale prețioase, este important să cunoașteți scopul și nivelul de risc înainte de a investi masiv. Stabilitatea acestor metale poate fi folosită pentru a acumula bogăție.